CSR East Sweden

Avslutat och godkänt certifieringsarbete hos Skäggbyrån Ek Förening

Globala mål:
  • 16. Fredliga och inkluderande samhällen
  • 3. God hälsa och välbefinnande
  • 8. Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt

Vi är ett socialt företag inom kultur och media, med stort fokus på att integrera kreativa människor i arbetslivet. Att genomföra och uppfylla certifieringen blir ett kvitto på att Skäggbyrån lever upp till de krav om hållbarhet, kompetensnivå och rutiner som ställs på ett arbetsintegrerande socialt företag (ASF).

Skäggbyrån är ett ASF-företag som producerar kreativa lösningar inom kultur, media och IT. Som medlem av CSR-nätverket vill vi passa på att meddela att vi nu är certifierade via SKOOPI.

Certifieringen omsluter arbetsprocess, metod och administration. Hur medarbetarna engageras på ett demokratiskt vis samt hur vinsten återinvesteras i Skäggbyråns verksamhet. Ansatsen med verksamheten är att stärka medarbetarens identitet med arbetsintegrering som stöd och bygga upp projekt som berör hens intressen, för att etablera en motivation att ta sig in i arbetslivet. Samtidigt vill vi vara en pålitlig aktör inom kultur och mediaproduktion, såväl som nytänkande inom samhällsnyttiga funktioner.

Kundprojekten berör ofta webbsidor, filmproduktion, fotografi, illustration, textbearbetning, och animation. Våra medarbetare kommer ofta från en långtidsarbetslöshet eller sjukskrivning och får genom Skäggbyrån en utgångspunkt att aktivt testa sina förmågor i reella arbetsuppgifter. 70% av våra anställda kommer från en längre frånvaro från arbetsmarknaden. Skäggbyrån finns i Norrköping och Malmö med planer att starta kontor på fler orter. Norrköpingskontoret är Östergötlands första certifierade sociala företag.

Websida:

https://www.skaggbyran.se

http://skoopi.coop/fler-asf-tar-ansvar-och-certifieras-i-skoopi/ (länk till certifieringen)

Kontaktperson:

Jesper Frilund tfn 0765 – 022005

Initiativtagare:

Skäggbyrån producerar och levererar olika typer av mediaproduktion, webblösningar och profildesign.

Fler Goda Exempel

Senaste nytt hos Östsvenska Handelskammaren och i näringslivet

Avslutat och godkänt certifieringsarbete hos Skäggbyrån Ek Förening

Vi är ett socialt företag inom kultur och media, med stort fokus på att integrera kreativa människor i arbetslivet. Att...

Envimas Miljönätverk

Behöver du inspiration för att utveckla ert miljöarbete? Delta i Envimas miljönätverk! Envimas miljönätverk har funnits sedan 2010 och har...

Vi ses!

”Vi Ses! Språkvänner i Linköping” fungerar som en neutral mötesplattform för att skapa kulturöverskridande vänskapsförhållanden under enka och förutsättningslösa förhållanden.