CSR East Sweden

Läxhjälpen i Norrköping

Globala mål:
  • 16. Fredliga och inkluderande samhällen
  • 3. God hälsa och välbefinnande
  • 4. God utbildning för alla

Läxhjälpen i Norrköping tillkom 2018 utifrån ett växande behov, särskilt bland dem som inte har tillgång till vuxna med erfarenhet av egen skolgång eller kunskaper i svenska språket. Om du kan avsätta 1-2 timmar i veckan kan du göra enormt stor skillnad i en ung människas liv!

Så här fungerar det:
En studerande paras ihop med en Läxhjälpare. De två ses en gång i veckan, de flesta har valt att ses hemma hos varandra, men biblioteket fungerar också bra. Man måste inte ha någon särskild utbildning för att bli Läxhjälpare. Det är som att hjälpa sina egna barn med läxor. Oftast handlar det om att förhöra, eller förklara en uppgift. Google är till stor hjälp!

I dessa tider är det förståeligt om du inte vill träffa nya människor fysiskt. Men då finns det massor med digitala lösningar på detta! Vi har under detta pandemi-år själva provat flera olika program som alla är lätta att använda. Ungdomarna själva är bästa experterna, så kanske även du får lära dig något nytt!

Webbsida

https://www.facebook.com/imagineforening

Kontaktperson

eva.lundgren.stenbom@gmail.com, 070 – 206 06 02

Initiativtagare

Läxhjälpen bedrivs av den ideella föreningen Imagine what we can do, som driver olika projekt som främjar demokrati, mänskliga rättigheter och kultur.

Fler Goda Exempel

Senaste nytt hos Östsvenska Handelskammaren och i näringslivet

Avslutat och godkänt certifieringsarbete hos Skäggbyrån Ek Förening

Vi är ett socialt företag inom kultur och media, med stort fokus på att integrera kreativa människor i arbetslivet. Att...

Envimas Miljönätverk

Behöver du inspiration för att utveckla ert miljöarbete? Delta i Envimas miljönätverk! Envimas miljönätverk har funnits sedan 2010 och har...

Vi ses!

”Vi Ses! Språkvänner i Linköping” fungerar som en neutral mötesplattform för att skapa kulturöverskridande vänskapsförhållanden under enka och förutsättningslösa förhållanden.