CSR East Sweden

Frukostseminarium med Kitimbwa Sabuni i samband med FN-dagen mot rasism

Den 21 mars varje år infaller den internationella FN- dagen för avskaffandet av rasdiskriminering-en dag mot rasism och diskriminering. I samband med dagen vill Byrån mot diskriminering tillsammans med Sensus Studieförbund lyfta frågor kring rasism i arbetslivet och bjuder därför in till ett frukostseminarium kring detta tema. Seminariet kommer gästas av Kitimbwa Sabuni. Vi har bjudit in honom i hans roll som utvecklingsledare på Länsstyrelsen Stockholms län där han arbetar som utbildningsledare i det ESF-finansierade projektet Vidga normen i praktiken. Han är författare till handboken ”Vit, svart eller brun – handbok om aktiva åtgärder kopplat till hudfärg”.

Under seminariet kommer Kitimbwa Sabuni presentera metoder för att aktivt börja arbetet mot hudfärgsbaserad diskriminering och därmed leva upp till diskrimineringslagen.

OBS! Evenemanget är kostnadsfritt men anmälan krävs! Vi har begränsat antal platser och vi erbjuder frukost till de 40 första anmälda, först till kvarn gäller!

Anmälningslänk: www.sensus.se/FN-dagen-mot-rasism

Sista anmälningsdag är den 11 mars 2020. Förhinder måste anmälas senast en dag innan, annars kommer ni att debiteras en avgift på 100kr.