CSR East Sweden

Varmt välkomna till premiären av Hållbarhetsloppet i Norrköping den 19 maj 2020

Var med och gör skillnad – för dig själv och för att världen ska hålla även för nästa generation! Den 19 maj bjuder Tjalve Friidrott in till Hållbarhetsloppet med start vid och mål på Norrköpings friidrottsarena. Tillsammans tar vi målmedvetna steg mot en mer hållbar värld och för varje 5 km som springs under kvällen så planterar Tjalve Friidrott ett träd i samarbete med Vi-Skogen.

Hållbarhetsloppet är ett motionslopp i löpning med sträckorna 5 och 10 km där ambitionen, förutom att arrangera ett väl genomfört motionsarrangemang, är att Norrköpings friidrottsarena för en kväll ska bli arenan för hållbarhetsarbetet i Norrköping och världen med de globala målen i fokus.

Över 50% av Tjalve Friidrotts medlemmar är barn och ungdomar under 18 år. På banan, i vår egen tränings- och tävlingsverksamhet, jobbar vi här och nu för att stötta och ge dem de bästa förutsättningarna vi kan för att de ska utvecklas i sin friidrott. Vår förhoppning är att vi nu lägger grunden för att de i framtiden ska välja ett aktivt och hälsosamt liv.

Men när vi tänker framtid, bortom friidrotts- och OS år, ställs vi också inför andra förhoppningar och utmaningar. Hur kan vi genom Tjalve Friidrott och vår ideella verksamhet bidra till att de barn och ungdomar vi möter idag också har en morgondag att se fram emot inte bara på banan utan också utanför? Vår omvärld lyfter frågan på olika sätt och viljan att göra skillnad finns, inte bara i vår förening utan i hela vår stad, region och omvärld!

Anmäl era medarbetare till Hållbarhetsloppet för att vara med och ta målmedvetna steg mot en mer hållbar värld och varmt välkomna att höra av er om ni vill samarbeta kring arrangemanget med Tjalve Friidrott.