CSR East Sweden

Gränslös Frukost

Globala mål:
  • 10. Minskad ojämlikhet
  • 16. Fredliga och inkluderande samhällen
  • 17. Genomförande och globalt partnerskap
  • 8. Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt

Möteskoncept för att visa dold kompetens på arbetsmarknaden. Söker du ny kompetens? Hittar du inte det du söker? Har du letat på rätt ställen? Låt oss visa lite av den dolda kompetensen på den östgötska och sörmländska arbetsmarknaden!

Söker du ny kompetens? Hittar du inte det du söker? Har du letat på rätt ställen? Låt oss visa lite av den dolda kompetensen på den östgötska och sörmländska arbetsmarknaden! Gränslös frukost är Handelskammarens möteskoncept för att ge företagen i vår region bättre förutsättningar att hitta rätt framtida kompetens när de ökar sin sökbara krets av personer som kan vara intressanta att anställa. Samtidigt bidrar det till fler kontaktytor för personer med utländsk bakgrund som söker jobb, egen försörjning och tillhörighet till Sverige. Ett integrationsinitiativ, helt enkelt!

Utöver den sociala handlingen att dela en måltid river vi ner barriärer, fördomar och stereotypa föreställningar om hur företagare respektive nyanlända/asylsökande fungerar och resonerar. Genom konkreta matchningsförsök bidrar frukosten inte bara till ett samhälle där vi blir individer med varandra, utan även till att fler företag hittar kompetens och människor hittar fler vägar in på den svenska arbetsmarknaden.

Websida 

www.ostsvenskahandelskammaren.se

Kontaktperson

Anna Lövheim, näringspolitisk chef, tfn 011-285037

Initiativtagare

Östsvenska Handelskammaren bildades 1913 och ägs och drivs av 850 företag med 45 000 medarbetare i Östergötland, Sörmland och på Gotland. Vi är politiskt obundna, arbetar för ökad tillväxt och bidrar till våra medlemmars affärer – lokalt, regionalt och globalt.

Fler Goda Exempel

Senaste nytt hos Östsvenska Handelskammaren och i näringslivet

Avslutat och godkänt certifieringsarbete hos Skäggbyrån Ek Förening

Vi är ett socialt företag inom kultur och media, med stort fokus på att integrera kreativa människor i arbetslivet. Att...

Envimas Miljönätverk

Behöver du inspiration för att utveckla ert miljöarbete? Delta i Envimas miljönätverk! Envimas miljönätverk har funnits sedan 2010 och har...

Vi ses!

”Vi Ses! Språkvänner i Linköping” fungerar som en neutral mötesplattform för att skapa kulturöverskridande vänskapsförhållanden under enka och förutsättningslösa förhållanden.